Applikation för katastrofer och för festivaler

Att leva det goda härliga livet är något som de allra flesta vill göra. Men det viktiga är att inte göra något där en hälsa riskeras att utsättas för fara. Av den anledningen har en KTH-student tagit fram en applikation som gör att man kan kommunicera med omgivningen på 10 kilometers avstånd och är perfekt när det kommer till katastrofer, men även när man befinner sig på festival och snabbt behöver få mer information.

3080696-blue-stage-spotlightsVisst är det fantastiskt när tekniken kan vara till hjälp och underlätta. Nu är det nytt år och nya möjligheter att se de band som man älskar. För visst får man en lite annan inställning när man har sett ett band man verkligen gillar. Det blir ett lite tightare band. Det blir även allt mer populärt att gå på festival, och även om det ska vara en mycket stor och härlig musikupplevelse så gäller det att man tänker till och håller koll på sig själv och även på sina vänner man är där med. Dock är det sistnämnda lite svårare om man kommer ifrån varandra då det inte alltid är det enklaste att komma i kontakt igen. Detta är något som KTH-studenten Daniel Cassel har tänkt på och har därav nu tagit fram en applikation som möjliggör att man kan kommunicera med varandra, alla som befinner sig 10 kilometer från varandra:

”I och med dessa dynamamiska kanaler kan en arrangör få direktkontakt med dem som besöker en tillställning, och besökarna kan även mycket lätt etablera och ha en relation med varandra.”(läs mer)

Så, nu kan du bege dig ut på festivaler och känna lite större trygghet, samt för alla bilder som blir till minnen kan du enkelt på Printasquare göra om till snyggt fotoalbum. Lev livet – men glöm inte att minnas det! Nu får vi bara hoppas att Soulemans spelning i Sverige blir av.

Scroll to top