Mäktiga musikupplevelser och magiska scenshower

I alla tider har musik varit ett nöje som förenar människor i en slags unik gemenskap. Under åren har musiker och band skrivit in sig i historieböckerna när det kommer till legendariska spelningar. Det är musiken som spelar huvudrollen, men inte sällan har effekter och annan scensättning bidragit till att vissa konserter blivit mer omtalade än andra.

En viss musikstil lockar inte alla, men det finns artister som har förmågan att bjuda på ett perfekt komponerat innehåll som passar en större massa. Den här sortens artister och band tenderar att bjuda på unika spelningar som genererar upplevelse utöver själva musikinnehållet. Scenbelysning, effekter och mellansnack är inslag som till mycket bidrar till hur ”bra” en spelning faktiskt är. Tipset är att ta en närmare kik på Bigblack – en webbshop som erbjuder scenbelysning och effekter. Läs om allt från rörliga 380W spotlights som ofta används vid stora scenspelningar till belysningseffekter från den amerikanska tillverkaren ADJ.

Ullevi har under åren stått arena för omtalade spelningar där just scenbelysning och effekter agerat i perfekt kombination med musiken. Håkan Hellströms spelning på Ullevi 2014 är en av de mest legendariska konserterna i modern svensk musikhistoria. Med en publik på över 69 000 konsertbesökare, ett utmärkt ljud och magisk scennärvaro var succén ett faktum. Även Bruce Springsteen har gjort hyllade spelningar på Ullevi vid flera tillfällen. Liksom Madonna med sina färgsprakande scenshower.

Konserter som blir till show

Det tyska metalbandet Rammstein är ett bra exempel på band som genererar en stor dos av upplevelse utöver själva musiken. Den som vill vara med om en färgsprakande show med häftiga effekter bör köpa en biljett till någon av bandets kommande spelningar. Rammsteins spelningar präglas av en enda stor scenshow fylld av musik, skådespeleri, eldshower och imponerande ljuseffekter.

Flera år efter splittringen av den omåttligt populära DJ-trion Swedish House Maffia bjuds nu fans inom genren ”progressiv house” på en återförenande turné. Den här typen av spelningar innehåller mängder av storslagna ljus- och rökeffekter, vilket skapar en härlig feststämning bland den dansanta publiken.

Scroll to top